Vinete pentru mancare, la borcan

vineri, 16 septembrie 2011 | Răspunde

Vinete gasim mereu, dar numai cele de la sfarsitul verii sant cele mai gustoase.
Iata o noua reteta pentru camara mea !  :-D

Ingrediente

2 kg vinete curatate

2 linguri sare mare

800g gogosar (curatat de cotor si seminte)

2 linguri seminte de mustar

1 lingura chimion macinat

 

mai avem nevoie de:

4 borcane de 0,800g/sterilizate

Mod de preparare

Spalam, curatam si taiem vinetele cubulete. Le punem intr-un bol, presaram sare peste ele si le lasam cam 2-3 h.

Intre timp curatam gogosarii de cotoare si seminte, ii spalam si ii dam prin masina.

 

Stoarcem vinetele de zeama lasat si adaugam peste ele, ardeii, semintele de mustar si chimion-ul. 

Amestecam compozitia si o punem in borcane.

Le inchidem si le punem la fiert, la bain-marie pentru 40’.

Lasam sa se raceasca in apa calda, apoi cosmetizam/etichetam borcanele si le depozitam in camara.

 

Sursa: revista Libertatea pt Femei

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>