Turta dulce

luni, 19 decembrie 2011 | Răspunde
 
Va invit cu drag, in atelierul meu de turta dulce. :-D
Am facut figurinele preferate ale mosului, 8-O pe care le voi imparti cu drag tuturor colindatorilor si voua, virtual, dragii mei prieteni !  :-P

Timp de pregatire: 30h

Ingrediente

Aluat:

1 kg faina

325g zahar

1 praf de copt

½ lingurita bicarbonat de sodiu

2 oua intregi +2 galbenusuri

2 linguri cu varf, untura de porc

3 linguri mari cu miere de albine

2 lingurite mix pt turta dulce

200 ml apa

Decor:

4 albusuri

400g zahar praf

2 linguri sirop natural de menta

2 linguri fresh de rodie

1 lingura zeama de lamaie

 

Mod de preparare

Intr-o craticioara topim 3 linguri de zahar, pana devine aramiu, apoi il stingem cu apa. Lasam sa fiarba, la foc mic, pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care dam siropul la rece.

Intr-un vas incapator adaugam faina , praful de copt si bicarbonatul,condimentele, restul de zahar,ouale,mierea si untura. Amestecam bine toate ingredientele, apoi adaugam siropul si framantam pan ace aluatul este bine legat. Punem aluatul in folie si-l dam la frigider pentru 24h.

A doua zi, luam cate o bucata din aluat, il intindem pe masa de lucru, infainata in prealabil si decupam diferite forme, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem 15-20 minute.

Pentru décor am batut albusurile cu zaharul farin, apoi am inpartit cantitatea in trei boluri.O parte a ramas alba in care am pus zeama de lamiae. Verde, cu sirop si gust de menta si pentru culoarea rosie, am folosit suc natural de rodie.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>