Tort cu fulgi de cereale

miercuri, 17 octombrie 2012 | Răspunde

Acest delicios tort l-am realizat, in urma invitatiei facuta de Dr.Otker, cu ocazia demararii campaniei nationale “ Imbogateste aromele toamnei !”.

Pe langa deja clasicile esente de Rom, Vanilie, Migdale si Cafea, Dr. Otker ne ofera inca 3 esente cu extract natural de Portocale, Lamaie si Menta. Cu oricare dintre cele 7  esente, de 38ml, putem inbogati dupa gustul nostru si al celor dragi noua, orice ne propunem sa prajiturim J.

Tot in cadrul acestei campanii, Dr. Otker, ne ofera sansa de a castiga o bucatarie nou, cu doar 3 esente cumparate, oricine se poate inscrie in promotie, trimitand nr. Bonului fiscal online, pe www.oetker.ro sau prin SMS la 1878. Se poate astfel castiga un vaucher de 3000 de € pentru utilarea bucatariei, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prajiturit.

Timp de pregatire: 200′

 

Ingrediente

Ingrediente blat:

80g unt moale

50g zahar pudra

1 plic zahar vanilat Bourbon Dr. Otker

1 varf cutit scortisoara

3 galbenusuri

3 albusuri

50g zahar tos

100g nuci macinate

60g pesmet

1 lingurita  esenta de portocale Dr. Otker

Umplutura:

500ml iaurt

4 linguri zahar pudra

180g Vitalis Musli cu ciocolata

1 mar, decojit, ras

2 linguri suc de la o portocala

2 plicuri Gelatina Dr Otker

250g smantana dulce

Glazura:

1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr.Otker

Decor:

3-4 linguri Vialis Musli cu ciocolata Dr. Otker

cateva felii de mar

suc de lamaie

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat, scortisoara si galbenusurile pana se obtine o spuma. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos si se amesteca in compozitia de mai sus. Se adauga nucile, pesmetul, esenta de portocale si se amesteca usor.

Se toarna aluatul intr-o forma cu inel detasabil ( cu diametru de 26 cm), unsa si tapetata cu faina, sau tapetata cu hartie de copt si intindem uniform. Forma se introduce in jumatatea inferioara a cuptorului preincalzit.

Cuptor electric 160*C (preincalzit)

Cuptor cu aer fierbinte 170*C (preincalzit)

Cuptor cu gaz : treapta 2 (preincalzit)

Timp de coacere: cca 45'

Pentru umplutura se amesteca bine iaurtul cu zaharul pudra , musli, merele si sucul.

Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe pachet si se adauga in compozitie, amestecand bine. Se adauga smantana batuta spuma si se amesteca usor.

Peste blatul racit se asaza umplutura si se intinde uniform. Se da la rece 2 ore.

Se desprinde usor inelul detasabil. Se prepara frisca conform instructiunilor de pe plic si se intinde pe suprafata si pe marginea tortului.

Se marunteste musli, cu un facalet si se presara pe suprafata si pe marginea tortului.

Feliile de mar se stropesc cu suc de lamaie, se orneaza tortul cu acestea si se da la rece pana la servire.

Pofta buna !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>