Tort aniversar

miercuri, 23 aprilie 2014 | 4 Răspunsuri

In acest an, ziua mea a picat de Pasti, mi s-a parut normal sa ornez tortul cu iepurasi si bombonele in forma de oua :-D .

Avem aici o combinatie de  arome si un gust aparte… Trebue sa-l incercati ca sa va convingeti despre ce vorbesc :-P .

Timp de pregatire: 300’

Ingrediente

Blat galben:

6 oua

6 linguri zahar

2 linguri ulei

6 linguri faina

½ lingurita praf de copt

Blat maro:

1 ou

1 cană zahăr

1/2 cană ulei

3 linguri gem de afine

1 cană lapte

2 căni făină

2 linguri cacao

1 plic praf de copt

Crema:

2 plicuri budinca vanilie

200g zahar praf

800ml lapte

250g unt 85%

250ml smantana dulce pt frisca

Glazura:

250g ciocolata 55% cacao

100g unt

bomboane

figurine din ciocolata (iepurasi)

cipsuri cu aroma de portocala imbracate in ciocolata

Mod de preparare

Blat galben: Albusurile le batem tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile le frecam cu ulei si le adaugam peste albusuri amestecand usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor cu o paleta, de jos in sus. Turnam coca intr-o tava rotunda (24cm), cu pereti detasabili, pe care am tapetat-o cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la 175*, pentru 30’.

Blatul  copt il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca, numai dupa aceia il taiem in doua straturi si optinem trei foi de blat.

Blat maro: Amestecam intrun bol, faina, praful de copt si cacaua toate cernute. Separat in alt bol frecam putin oul cu zaharul si uleiul, apoi adaugam gemul de afine si laptele. Amestecam cele doua compozitii si optinem coca pentru blatul maro pe care il coacem in aceiasi tava (aceiasi dimensiune) la aceiasi temperatura si timp. Cand blatul este rece, il taiem la fel ca si pe cel galben.

Crema: Preparam budinca conform instructiunilor de pe plic si o lasam sa se raceasca. Frecam untul moale (la temperatura camerei) cu zaharul praf apoi adaugam pe rand cate o lingura de budinca si frecam, pana o incorporam pe toata. Separat batem smantana pana optinem frisca bine legata.

Incorporam frisca in budinca, la fel cate o lingura, rand pe rand si amestecam cu o paleta, usor de jos in sus, pana o incorporam pe toata si astfel am optinut crema.

Asamblare: Incepem la baza cu o foaie de blat maro peste care intindem crema (o impartim ochiometric in 6 ), apoi blat galben, iar crema, pana terminam toate straturile.

Asezam peretele detasabil al tavii (in care am copt blaturile) peste tort, il acoperim cu o folie si il dam la rece pentru cel putin 3h, apoi indepartam folia, scoatem peretele detasabil si imbracam complet tortul cu restul de crema.

Glazura: Topim ciocolata cu untul, pe baie de aburi si imbracam tortul peste crema, in intregime cu ciocolata. Ornam dupa imaginatie cu figurine de ciocolata si bombonele, in cazul meu.

Pofta buna !

 

4 păreri la “Tort aniversar

    1. admin Autor articol

      Mihaela draga, multumesc pentru urare, pentru vizita si apreciere !
      “Petalele” sunt niste cipsuri cu gust de portocala,(sau gust de menta) imbracate in ciocolata. Eu le-am cumparat din Anglia dintr-un market Aldi.La noi in tara din cate stiu eu, nu avem Aldi, dar vecinii nostri maghiari au astfel de market-uri, asa ca trebue incercat :( .

      Răspunde
    1. admin Autor articol

      Rocsy draga mea, ma bucur ca iti place tortul meu :) . Intradevar gustul a fost deosebit si s-a servit cu mare placere de cei dragi. Multumesc !

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>