Tocana secuiasca in vas de lut

marți, 28 mai 2013 | Răspunde

Maghiarii au adus bucatariei ardelene nu numai iuteala papricii, celebrul gulas sau papricasul, ci si tocana, acest amestec de carne, taiata marunt, cu multa ceapa si varza murata, Tare buna!

Timp de pregatire:90’

Ingrediente

500g pulpa de porc
1kg varza murata

2 linguri ulei

3 cepe

1 ardei kapia rosu

1 ardei iute(optional)

1 lingurita  boia dulce

½ lingurita piper macinat

1 varf cutit ienibahar

1 legatura marar proaspat sau (1/2 lingurita uscat)

1 foaie de dafin

1 crenguta de cimbru

Mod de preparare

Spalam si tocam varza murata, nu foarte fin, ci putin mai mare, ca sa ramana intreaga si sa nu se zdrobeasca la fiert. Taiem carnea in bucati potrivite, apoiu ceapa curatata si spalata o taiem cubulete.

Punem pe foc o tigaie adanca,(eu am folosit un wok) adaugam ulei-ul si cand este incins, adaugam ceapa si carnea. Lasam la foc mic sa se caleasca5-6’, dupa care punem boiaua dulce.

Adaugam varza murata si cam 200ml apa. Lasam sad ea cateva clocote apoi adaugam restul ingredientelor.; foaia de dafin, piperul, ienibaharul, ardeiul tocat, cimbrul si mararul tocat marunt. Amestecam totul si transferam mancarea in vas-ul de lut. Punem capacul si dam vasul la cuptor la foc potrivit pentru 60’. Verificam din cand in cand si mai completam cu apa daca este nevoie.

La final, mancarea trebue sa aiba putint sos. Se serveste simpla sau cu smantana si ardei iute !

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>