Tocana cu orez

vineri, 16 septembrie 2011 | Răspunde

O minunata mancarica gata preparata, atunci cand ti-e foame si nu ai timp de gatit !  :-D

Ingrediente

500 ml suc de rosii

500 g morcov

500 g ceapa

1,5 kg gogosar

100g orez

250 ml ulei

Sare

Piper

1 foaie de dafin

 

mai avem nevoie de:

5 borcane de 0.800g/sterilizate

Mod de preparare

Intr-o craticioara, punem orezul sa fiarba. Legumele le curatam, spalam, tocam iar morcovii ii dam pe razatoare. Punem uleiul la incins, itr-o cratita incapatoare. Adaugam ceapa si o calim usor sa nu se arda, iar cand devine sticloasa, adaugam morcovii si gogosarii. Lasam sa dea cateva clocote si ingredientele sa se inmoaie, apoi adaugam sucul de rosii, sare, piper si foaia de dafin.
Lasam la foc mic sa fiarba cam 30’ dupa care adaugam orezul, amestecam si mai fierbem impreuna inca 15’. Turnam tocana fierbinte in borcane, le inchidem si le fierbem in bain-marie sau le punem in cuptor pentru 15’. Le lasam sa se raceasca complet, apoi igienizam, etichetam si depozitam borcanele in camara.

 

Sursa: revista Libertatea pt Femei

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>