Tarta “Martisor”

joi, 8 martie 2012 | Răspunde

La multi ani tuturor domnisoarelor si doamnelor cu ocazia zilei de 8 MARTIE !

Timp de pregatire: 150′

Ingrediente

300g faina

1 plic praf de copt

100ml suc natural de rodie

100g zahar

½ lingurita colorant rosu

150g margarina topita

Pt umplut:

600g branza dulce de vaci

200ml frisca lichida

1 plic gelatina

50g zahar pudra

1 lingurita extract de vanilie

Pt décor

Ciocolata rasa (eu am folosit bomboane cu fondant)

Mod de preparare

Intr-un vas incapator, cernem  faina cu praful de copt, adaugam sucul de rodie in care am dizolvat zaharul si colorantul si la final margarina topita si racita. Framantam un aluat nelipicios, pe care-l dam la frigider pentru 30 minute.

Pregatim o forma, in cazul meu si pentru ca este o tarta cu dedicatie, am folosit forma de inima, o ungem cu unt si o tapetam cu faina.

Pe masa de lucru intindem aluatul ajutandu-ne de sucitor si tapetam tava, radicand aluatul si pe margini.

Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30 minute, la foc mediu, apoi lasam la rece.

Intre timp punem gelatin la hidratat. Separat ,batem frisca tare, adaugam zaharul, extractul de vanilie si branza dulce. Incalzim gelatina pana devine transparenta (fara sa o fierbem), o lasam putin la racit, apoi o incorporam in amestecul de frisca cu branza.

Umplem tarta, decoram cu ciocolata si dam la rece pentru 60 minute.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>