Tarta cu fructe

vineri, 9 august 2013 | Răspunde

Va recomand sa incercati acest desert , este grozav  ;-) !

Timp de preparare: 180’

Ingrediente

Aluat:

200g faina

100g amidon

100g zahar

2 oua

200g unt rece

Crema:

1 L lapte

200g zahar

4 budinci de vanilie

1 fiola esenta vanilie

500g smantana grasa

Glazura:

4 bucati piersici bine coapte

500g cirese

2 plicuri gelatina rosie

Mod de preparare

Amestecam faina ,zaharul si amidonul,adaugam untul rece taiat in bucatele si-l frecam putin cu  faina, adaugam ouale si pesmetul, omogenizam totul, dar  fara sa framantam. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider.

Punem 800ml lapte cu zaharul si esenta la fiert. In restul de lapte dizolvam praful de budinca si cand laptele ajunge la punctual de fierbere , adaugam, amestecam si fierbem pana se ingroasa bine. Lasam cam 15’ sa se raceasca putin, dupa care adaugam smantana si amestecam totul foarte bine optinand astfel crema.

Scoatem aluatul, il intindem pe masa infainata si captusim formele  apasand bine aluatul pe toata suprafata. Eu folosesc 2 forme de tort, cu peretii detasabili deoarece sant mai inalte. Umplem formele cu crema si dam la cuptor, pentru 50’ la foc moderat, pana ce crema capata fermitate si o culoare aurie . Intre timp taiem in felii piersicile si scoatem samburii din cirese.

Lasam sa se raceasca tartele dupa care le ornam cu fructe peste care turnam glazura din gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

Se dau la rece si se serveste preferabil a doua zi cand se indeparteaza peretii detasabili ai tartei si se taie in felii.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>