Stiuca pe pat de legume

joi, 16 iunie 2011 | Răspunde
 
 
 
Un meniu usor de facut, delicios si cu siguranta pe placul tuturor iubitorilor de peste ! :-D

Ingrediente

1 stiuca ( aprox, 1,5kg)

1 dovlecel crud

1 morcov

1 telina (o bucata)

1 ardei kapia

1 ardei iute

1 ceapa mare

1 fir praz

1 rosie mare

10 frunze mari de salvie verde

5 catei mari de usturoi

2 lingurite condiment pentru peste

3/4 pahar vin alb

1 pahar supa de legume

1 lamaie

2 linguri ulei de masline

Sare

Mod de preparare

Curatam stiuca, de solzi si intestine, o spalam bine sub jet de apa rece, apoi o stergem cu servet absorbant. Curatam si spalam toate legumele, apoi le feliem cat mai subtire. Rosia , lamaia si salvia, le pastram pentru deasupra. Toate celelalte legume le punem intr-un bol, le saram, adaugam 1 lingura de ulei de masline si le amestecam bine.
Pornim cuptorul aragazului.
Luam o tava de friptura, o ungem bine cu restul de ulei si rasturnam legumele, pe care le intindem sa acopere toata suprafata tavii.
Crestam stiuca pe spinare, in cateva locuri, apoi o ungem atat pe exterior cat si pe interior, cu condimentul de peste si o asezam in tava pe patul de legume. Alternam in crestaturi felii de rosie si lamaie si presaram deasupra, frunzele tocate de salvie. Adaugam supa de legume, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru 20’. Scoatem tava, indepartam folia de aluminiu, adaugam vinul si mai dam tava la cuptor pentru 10’. 
Lasam 10-15’ sa se racoreasca, apoi scoatem totul pe un platou si servim.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>