Sirop natural din menta

marți, 3 mai 2011 | Răspunde

Un sirop deosebit de gustos si aromat, pe care-l putem folosi in creme,  inghetate, la insiroparea blaturi-lor pentru torturi/prajituri, in ceaiuri sau la prepararea bauturilor racoritoare pe timp de vara :-D

Timp de pregatire: 200’

 

Ingrediente

200g menta proaspata

1 kg zahar

1 lamaie

1,5 L apa

Colorant alimentar verde

Mod de preparare

Spalam menta (tije cu frunze) proaspat culese, foarte bine sub jet de apa. Intr-o oala incapatoare, punem apa la fiert si cand da in clocot, adaugam menta. Lasam sa infuzeze sub capac, aproximativ 5', pana ce menta, isi va schimba culoarea din verde intens in maroniu/galbui, dupa care scoatem frunzele afara, cu o paleta cu gauri. Nu trebue lasate mai mult timp plantele, deoarece siropul va devein amarui !.
Plantele folosite, nu mai sunt bune se vor arunca ;-)
Trecem "apa mentolata" printr-o sita deasa, o golim in oala ( cea in care am infuzat, dar spalata !) adaugam zaharul si zeama stoarsa de la lamaie. Lasam la foc moderat sa fiarba , pana siropul se leaga bine ( poate dura chiar ore ) , f
acem testul cu picatura pe farfurie, daca sta margeluta, e gata, daca curge, mai lasam sa fiarba. Exact cum procedam la dulceturi.
Cand este bine legat, (de consistenta mierii incalzita :-) ) adaugam putin colorant alimentar verde, mai lasam sa dea 2-3 clocote dupa care oprim focul.

Intre timp ne-am pregatit 1-2 recipiente (sticle sau borcane) cu capac care se infileteaza.

Strecuram dinnou siropul printr-o sita deasa, umplem recipientele, le punem capace si le asezam intre paturi bine acoperite pana cand recipientele sau racit complet.
Toaletam sticlele, etichetam si depozitam in camara :lol: .

 

Pofta buna!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>