Sirop “miere” de busuioc

marți, 24 iulie 2012 | Răspunde

Un excelent indulcitor, natural, parfumat, aromat, gros de consistenta mierii (de aici si numele), cu o culoare galbena, limpede ce te inbie parca la gustat ! Busuiocul l-am cultivat eu in doua jardiniere, s-a facut mare, mult si frumos si astfel mi-a venit ideia sa fac sirop, a rezultat ceva minunat de bun !

Timp de pregatire: 230′

Ingrediente

300g busuioc proaspat

3L apa plata

3kg zahar

2 lamai doar sucul

Mod de preparare

Spalam busuiocul sub jet de apa rece si-l lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Punem apa la fiert, intr-o oala incapatoare si cand da in clocot, adaugam busuiocul. Lasam cam 5-8’ sa-si elibereze aromele si cand isi schimba culoarea, il scoatem afara ( si-l aruncam). Adaugam zaharul si lasam la fiert, fara capac, la foc mic. In ultimele 30’ de fiert, adaugam sucul de lamaie. Cand ajungem la consistenta dorita, luam siropul de pe foc.

Siropul strecurat printr-o sita fina, il punem in sticle/borcane cu capac, sterilizate in prealabil si le lasam sub paturi, pana la racirea completa.

Etichetam sticlele si le depozitam in camara.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>