Sirop de ghimbir

vineri, 25 mai 2012 | Răspunde

Un preparat cu un gust inedit, aromat, puternic si iute, fiind o bautura reconfortanta cu numeroase efecte benefice sanatatii.

Timp de pregatire: 80′

 

 

 

 

Ingrediente

2 cani ghimbir ras

2 lamai

2 lingurite extract de vanilie

4 cani apa plata

4 cani zahar

Mod de preparare

Apa si zaharul le punem intro oala, la fiert.  Lasam cam 30’ sa se formeze siropul apoi adaugam ghimbirul ras si amestecam. Din momentul in care incepe dinnou sa fiarba, mai lasam inca 15’ pe foc, apoi dam oala deoparte. Adaugam zeama celor doua lamai si vanilia. Punem capacul pe oala si lasam sa stea cam 30’. Strecuram siropul si-l golim in sticlele dinaite spalate, pe care le infiletam si le depozitam in camara.

Se serveste cu apa mineral/plata, rece, care accentueaza gustul intepator al ghimbirului.

Ps: Rezidurile de ghimbir nu le aruncam sant minunate pt o dulceata pe care am sa v-o prezin in urmatoarea reteta.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>