Scoici picante cu crema de branza

sâmbătă, 1 februarie 2014 | Răspunde

Daca va plac fructele de mare si ardeiul iute, adica picant :twisted: aceasta reteta va v-a satisface pe deplin papilele gustative :-D

Timp de pregatire : 25 minute

Ingrediente

500 g carne de scoici congelata,

1 lingura ulei de masline

1 lingura ulei chilli

50 ml vin alb

50ml cogneac

sare

piper

4 catei de usturoi

2cm ghimbir

2 linguri crema de branza dulce

Frunze ceapa verde

Taitei instant

Mod de preparare

Scoicile se decongeleaza, se spala cu apa rece, apoi se introduc in apa clocotita pentru maxim 5 minute.

Se scurg bine de apa si se lasa in strecuratoare.

Punem uleiurile la incins intr-o tigae antiaderenta (wok am folosit eu), adaugam usturoiul pisat si ghimbirul tocat marunt. Lasam cateva secunde apoi adaugam scoicile si amestecam. Lasam la calit cam 5 minute.

Intre timp pregatim taiteii conform instructiunilor de pe plic.

Peste scoici, adaugam cognacul, vinul si mai lasam aproximativ 2-3 minute, pana lichidul se evapora, adaugam taiteii scursi, asezonam cu sare si piper si adaugam crema de branza. Amestecam si oprim focul.

Servim scoicile calde cu frunze de ceapa verde tocatate deasupra.

Se pot servi si alaturi de orez, sau cartofi dupa preferinta.

Pofta buna !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>