Scoici cu legume

vineri, 22 iulie 2011 | Răspunde
 
 
Un meniu delicios, plin de savoare si cu gust divin !  :lol:

Ingrediente

500g scoici (congelate)

½ ardei kapia rosu

½ ardei gras galben

o bucatica praz (partea alba)

1 rosie medie

3 catei mari de usturoi

1 lingura ulei de masline

1 lingura sos Worcester

1 lingurita sos de soia

putin sos chilli (optional)

Mod de preparare

Lasam scoicile la decongelat, apoi le spalam bine sub cateva jeturi de apa rece si le punem intr-o strecuratoare, pana pregatim restul ingredientelor.
Taiem prazul fideluta, iar ardeii in bastonase. Rosia o curatam de coaja si o taiem cubulete. Usturoiul il tocam marunt.
Punem tigaia cu uleiul la incins, apoi adaugam prazul, usturoiul si ardeii. Lasam la calit cam 1-2 minute si adaugam scoicile. Amestecam si dupa alte 2 minute, punem sosurile si cubuletele de rosie. 
Lasam la foc mic, sa fiarba sub capac, cam 20 minute, mai exact pana se evapora lichidul lasat de scoici, rosie si sosuri.
Servim imediat  alaturi de orez sau cartofi/legume fierte, dupa preferinta.

 Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>