Sarmalute in foi de vita de vie

luni, 30 mai 2011 | Răspunde
 
Foarte gustoase, aromate si  inbietoare, cu foite crude de vita de vie ce se topesc in gura… !

Ingrediente

500g carne macinata de curcan

100g orez

3 fire ceapa verde

3 fire usturoi verde

1 legatura marar verde

Cateva fire cimbru si rozmarin verde

Cateva Frunze busuioc verde

500ml bullion (suc de rosii)

Sare

Piper

2 oua

30 bucati frunze, vita de vie

1 pliculet sare de lamiae

Mod de preparare

Punem la fiert 2L apa si cand da in clocot, adaugam sarea de lamaie. In acest amestec, punem frunzele de vita de vie la oparit, pentru cateva minute, aprox 5’, mai exact pana isi schimba complet culoarea din verde crud, in aramiu/maroniu. La scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se raceasca. Apa in care le-am oparit, nu se foloseste, se arunca. Pregatim amestecul de sarmalute, din toate ingredientele de mai sus. 
Eu am tocat toate verdeturile cu robotul, dupa care le-am amestecat cu orezul, carnea macinata si la urma am incorporat ouale si am asezonat. Intr-o oala in care vom fierbe sarmalutele, punem cateva frunze. Umplem foile rand pe rand, le inpachetam si le asezam in picioare, una langa alta, pe patul din frunze  apoi le acoperim complet formand o plapumioara, din restul de frunze. 
Adaugam apa pana la nivelul lor si le dam la fiert. Dupa 60’, adaugam bullionul si mai lasam sa dea cateva clocote impreuna, apoi oprim focul. Servim sarmalutele calde, cu iaurt sau smantana deasupra.

 Pofta buna!

 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>