Rosii surpriza, in vas roman

vineri, 22 iulie 2011 | Răspunde

 

 

 Un meniu foarte rapid, usor si deosebit de gustos yumi,yumi !  :-D

 

 

Ingrediente

2 rosii medii

2 oua

4 felii subtiri sunca afumata

Cateva Frunze de busuioc verde

1 frunza de patrunjel

1 lingurita ulei de masline

1 lingurita unt

200g ciuperci

1 lingurita sos de soia

Sare

Piper

Mod de preparare

Spalam rosiile, le taiem un capacel si cu o lingurita, scoatem miezul, apoi le punem pe un servet absorbant cu scobitura in jos.
Ciupercile le spalam si le taiem in doua sau in patru depinde cat sant de mari.
Frunzele de busuioc le spalam si le tocam marunt, apoi le punem intr-un bol mic. Adaugam uleiul, sare si piper si le omogenizam bine.
Cu acest amestec, ungem foarte bine rosiile in interior, apoi punem in fiecare rosie cate doua felii de sunca(vezi foto) si spargem in fiecare cate un ou.
Luam un vas mic de lut, asezam cele doua rosii si de jur imprejur presaram ciupercile. In fiecare rosie, peste ou, adaugam putin unt, cate o frunzulita de patrunjel si dam vasul la cuptor, pentru 30’.
Sant gata cand ouale sant coapte .
Cand sant gata, adaugam sosul de soia peste ciuperci , lasam prêt de cateva minutele si servim rosiile surpriza, chiar din vasul de lut.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>