Rosii ne-fierte la borcan

vineri, 16 septembrie 2011 | Răspunde

Un mod foarte usor si rapid, de a conserva rosiile proaspete de vara pentru mancaruri de iarna ! :-D

Ingrediente

1kg  rosii mici

 Boabe de piper

Sare grunjoasa

Frunze de busuioc proaspat

Apa

Ulei

Mod de preparare

Pregatim doua borcanele, pe care le spalam si uscam. Alegem rosii marunte, bine coapte si curatate de vrej pe care le spalam bine. Asezam 1-2 frunze de busuioc pe fundul borcanului apoi punem rosii, dinnou Frunze, iar rosii, pana se umple.
Umplem borcanele cu apa, apoi o golim intr-o oala si preparam saramura. Adaugam boabe de piper si sarea, pentru 1L de apa este necesar, una lingura de sare si lasam saramura sa dea cateva clocote.
Dupa ce s-a racit complet, o turnam peste rosiile din borcan si deasupra adaugam cate o lingura de ulei. Inchidem borcanele, le etichetam si le depozitam in camara.

Sursa: revista Libertatea pt Femei
Pofta buna!

 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>