Prajitura turnata, cu branza dulce si visine

sâmbătă, 23 iunie 2012 | 4 Răspunsuri

Atat de aromata, pufoasa si delicioasa… :-P Cu ocazia asta mi-am incercat tava de la Delimano, (pe care am castigat-o) este excelenta ! cred ca pozele spun mai mult decat as putea spune eu in cuvinte, despre calitatea acestor vase… :-D Nu pot decat sa vi le recomand cu toata increderea, sant grozave! Eu ma-m indragostit de ele . :-D

Timp de pregatire: 110’

 

 

Ingrediente

4 oua
500g zahar
175ml ulei
175ml lapte
700g branza dulce de vaci
400g smantana 12%
2 lingurite extract de vanilie
400g faina
2 plicuri praf de copt
500g visine proaspete (fara samburi)
20g unt (pt uns tava)

Mod de preparare

Avem nevoie de patru boluri . In primul bol ,spargem ouale intregi, adaugam zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Mixand in continuare, adaugam in fir uleiul, apoi laptele.

In al doilea bol, amestecam bine branza dulce cu smantana si vanilia.

 In al treilea bol amestecam faina cu praful de copt. Al patrulea bol contine visinele spalate si fara samburi.

Pentru a optine coca propiuzisa incepem sa le incorporam astfel:

Adaugam in primul bol (cel cu ouale), amestecul de branza si cu ajutorul unei palete amestecam usor. Adaugam faina, apoi visinele si amestecam usor cu paleta, pana la incorporare.

Aluatul este moale si are consistenta clatitelor americane.

Ungem o tava ne-aderenta cu 20g unt, turnam coca si dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mic, pentru o ora si jumatate.

Cand este gata, deasupra v-a prinde o culoare frumoasa maronie si v-a mirosi minunat in toata casa. Stingem flacara si lasam tava in cuptor, pentru inca o ora cel putin, dar cu usa cuptorului deschisa! Asa vom avea o suprafata neteda, intacta si fara crapaturi.

Cand este complet rece, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

4 păreri la “Prajitura turnata, cu branza dulce si visine

  1. eufrosina

    Buna ziua, as dori sa fac aceasta reteta dar nu am atat de multa smantana in casa. se poate inlocui o parte sau chiar toata cantitatea cu iaurt? Multumesc

    Răspunde
    1. admin Autor articol

      Buna draga mea Eufrosina, scuze pentru intarzaierea acestui raspuns (am fost in vacanta prelungita :) ), se poate inlocui smantana partial sau chiar total cu iaurt, dar trebue sa fie neaparat gras . Ti-l recomand pe cel grecesc.
      O zi frumoasa si daca nu te-ai suparat prea tare, te astept cu impresii in cazul in care ai testat prajitura :)

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>