Prajitura “Omat pufos”

sâmbătă, 26 decembrie 2015 | 2 Răspunsuri

O prajitura grozava  ;-) , o creatie proprie si ma mandresc cu asta :-D  o combinatie de ingrediente, inspiratie din mai multe retete, un amestec de arome, unde ingredientul vedeta este nuca de cocos  :-D.
Deci, daca si voua va place nuca de cocos 8-O  eu ii ador aroma  :-P , va recomand sa preparati acest desert divin  ;-) si credeti-ma chiar nu exagerez deloc este  yumiii…
Si pentru ca aceasta prajitura s-a “nascut”  in ajun de Craciun, m-am gandit sa o decorez cu fulgi de cocos mozaic  :-D asa in spiritul Craciunului  ;-)
Sarbatori frumoase dragii mei !

Timp de pregatire: 120′

Ingrediente

Pentru  blat

6 albusuri de ou
300g zahar
300g nuca de cocos
60g faina alba
1 foaie de napolitana

Pentru stratul din mijloc

3 linguri cacao
3 linguri zahar praf
2 linguri cafea solubila (ness)
100g ciocolata amarue
100ml frisca lichida (sau lapte)

Pentru crema

1 plic budinca cu gust de frisca
500ml lapte
100g zahar
900ml smantana dulce  (Meggle)
250g mascarpone
200g merisoare confiate
100g fulgi de cocos
sucul de la jumatate de lamaie

Pentru deasupra

50g nuca de cocos mozaic

Mod de preparare

Pentru inceput, pregatim budinca din lapte, zahar si praful de frisca, conform instructiunilor de pe plic. Acoperim suprafata cu folie si lasam la racit.
Apoi trecem la prepararea blatu-lui: batem albusurile spuma, adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana optinem o bezea ferma.
Separat amestecam nuca de cocos cu faina pe care o incorporam in bezea, amestecand usor cu o paleta.
Ungem o tava cu pereti inalti si neaderenta cu unt, dimensiune 35/25, decupam putin foaia de napolitana, pe colturi (la tava mea a fost nevoie  ;-) ) rasturnam bezeaua si o intindem cat mai uniform, apoi o punem in cuptorul preincalzit si lasam la copt 20-25' la temperatura de 160*. Lasam blatul in tava la racit.
Cand este complet rece , inclinam tava si scoatem blatul afara pe un platou. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie transparenta, asezam blatul la loc in tava si trecem la prepararea stratului de ciocolata cu cafea.
Punem toate ingredientele (ciocolata maruntita) intr-un vas pe bain-marie si amestecam continuu pana la omogenizarea completa. 
Rasturnam pasta fierbinte peste blat si cu o racleta intindem pe toata suprafata blatului.
Acum ne ocupam de crema: punem smantana dulce in bolul mixeru-lui si mixam pana se intareste usor, moment din care adaugam alternand cate o lingura de budinca si una de mascarpone pana le incorporam complet si optinem o frisca ferma si bine batuta. Acum adaugam cocosul si merisoarele pe care le incorporam amestecand usor cu o paleta . 
Crema astfel optinuta o rasturnam in tava peste blatul acoperit de ciocolata si nivelam cu o spatula.
Pentru putina culoare si mai ales pentru a fi in spiritul Craciunu-lui am decis sa presar cocos mozaic deasupra  :-D si a fost o idee buna  ;-) . Acoperim prajitura cu folie si o dam la frigider pentru 3-4h sau cel mai bine de pe o zi pe alta. Se scoate din tava tinand de marginile foliei ( aveti nevoie de ajutor inca doua maini  :-P ), se aseaza pe un platou, se scoate usor folia de sub blat si se portioneaza prajitura cu un cutit trecut prin apa calda.
Este tare buna si nu este greu de facut, nu veti regreta daca o veti incerca  ;-) sunt sigura.

Spor la preparat si pofta la mancat !

2 păreri la “Prajitura “Omat pufos”

  1. Sidy

    Ce titlu…pufos i-ai nimerit ! M-a incitat, asa ca…m-am apucat de citit reteta aceasta delicioasa.
    Cu siguranta a iesit ceva foarte, foarte gustos, mai ales ca si eu sunt fan nuca de cocos !
    Bravo tie draga mea…
    iti urez din suflet sa ai sarbatori binecuvantate, alaturi de cei dragi tie !

    Răspunde
    1. admin Autor articol

      Sidy draga mea, daca si tie iti place nuca de cocos, trebue musai sa incerci aceasta prajitura :) este o ne-bu-nie . Eu sunt destul de pretentioasa cand vine vorba de gusturi, dar de data asta am reusit sa scot o combinatie care a reusit sa ma uimeasca pana si pe mine :) Sunt foarte fericita si “mandra” ca am avut inspiratia sa creez acest desert, sa echilibrez gusturile in asa fel incat atunci cand o gusti, sa ai senzatia unui curcubeu pe cerul gurii :) .
      Iar denumirea nu putea sa fie alta decat “omat pufos”, predominand culoarea alba si stratul pufos de deasupra, m-a dus la acest nume :) .
      Te pup draga mea si iti doresc Sarbatori Fericite si un an nou cu bucurii si multa fericire !

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>