Placinte cu legume si cas

luni, 5 mai 2014 | Răspunde

Delicioase pentru mic dejun, cina sau luate la pachet pt serviciu sunt grozave  ;-) !

Timp de pregatire:110’

Ingrediente

Ingrediente aluat:

1kg faina

50ml ulei

400ml apa

100ml lapte

1 lingurita sare

1 lingura zahar

2 lingurite drojdie uscata

Umplutura:

300g cas proaspat si putin sarat

6 fire ceapa verde(doar coditele verzi)

3 fire usturoi verde(doar coditele verzi)

½ de ardei gras rosu

Pentru prajit:

200ml ulei

Mod de preparare

Facem un aluat din ingredientele enumerate, eu am pregatit cu masina de paine, dar daca nu aveti framantati  cu mana, exact ca la orice aluat, apoi lasatil acoperit cu un prosop, sa dospeasca cam 1h.

Intre timp spalam si tocam marunt ceapa, usturoiul si ardeiul. Punem legumele intr-un bol si radem casul peste ele cu razatoarea mica, sau daca casul este mai moale asa cum a fost al meu, pur si simplu il maruntim cu o furculita, apoi amestecam totul foarte bine.

Aluatul dospit il rasturnam pe plansa de lucru unsa in prealabil cu ulei, impartim in 15 gramajoare/bile . Rand pe rand umplem fiecare bila de aluat (vezi poza) cu cate o lingura de amestec si formam placintele.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si coacem placintele rand pe rand, pe ambele parti si le scoatem pe servetele de hartie , pentru a se scurge grasimea in exces.

Servim placintele calde, sau reci, simple sau impreuna cu un iaurt sau o cana de lapte.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>