Placinta americana cu branza dulce si mere

luni, 28 februarie 2011 | Răspunde

Un desert rafinat, elegant, gustos si delicios  :lol:

Ingrediente

Aluat:
400gr faina
200gr unt
4 linguri apa rece
1 lingurita zahar
1 varf de cutit sare
Umplutara:
250gr branza vaci dulce
4 mere 
5 linguri zahar

1 lingura smantana
2 oua
coaja rasa de lamaie
esenta vanilie

1 ou pt. uns deasupra

Caramelizare:

4 linguri zahar

50g unt

1 lingura apa

Mod de preparare

Amestecam faina cu zaharul si sarea, apoi adaugam untul rece si amestecam cu o furculita pentru a pasa untul. Adaugam apa rece, treptat cate o lingura, omogenizam si dam aluatul la rece pana pregatim umplutura.
Curatam si feliem merele pe care le caramelizam astfel: punem intr-o tigaie untul la topit, adaugam zaharul si-l topim, fara sa-l ardem, stingem cu o lingura de apa si adaugam feliile de mere, pe care le lasam cam 3-4’, intorcandu-le pe ambele parti sa se inmoaie putin si sa se patrunda bine, apoi le dam putin la rece.
Separat intr-un bol, frecam branza cu zaharul si smantana, adaugam ouale si esentele.
Intindem aluatul si-l punem in tava, apasam pe margini si excesul il indepartam. Aluatul ramas il taiem in fasii lungi, si sub diferite forme pt aspect. Rasturnam compozitia de branza in tava, peste aluat, asezam feliile de mar in spirala si deasupra decoram cu fasiile si formele dorite pe care le ungem cu ou batut.
Punem tava in cuptorul dinainte incalzit pentru 1h.
Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>