Pizza cu blat de paine

vineri, 29 aprilie 2011 | Răspunde

Daca santeti iubitori de pizza si nu aveti chef/timp sa framantati aluat, va propun o variant foarte simpla, rapida si delicioasa pentru o pizza deloc pretentioasa si foarte gustoasa.

Ingrediente

6 felii de paine (veche de o zi/doua)

2 felii sunca fiarta

2 oua fierte tare

10 masline fara samburi

1 fir ceapa verde

½ ardei kapia

4 linguri pasta de rosii

1 ou crud

200ml lapte

2 linguri smantana

50g branza topita

200 g cascaval

Mod de preparare

Pornim cuptorul aragazului. Tapetam cu hartie de copt o tava. Trecem feliile de paine prin lapte, le asezam in tava astfel incat sa captusim bine toata suprafata. Laptele ramas il batem cu oul crud si-l turnam in tava peste paine. 

Punem tava in cuptor pentru 15’ pentru a se forma crusta. Intre timp tocam ceapa, ardeiul, feliem ouale si maruntim sunca.

Scoatem tava din cuptor si intindem jumatate din pasta de rosii peste blat, dupa care repartizam uniform si in straturi, restul ingredientelor. Deasupra radem cascaval, punem pasta ramasa si dam dinnou la cuptor pentru 20-25’.

Servim calda, dar se poate consuma si rece.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>