Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii

miercuri, 11 septembrie 2013 | Răspunde

Simplu, usor de facut, rapid si foarte gustos ! Va recomand cu drag sa incercati reteta .

Ingrediente

500g piept de pui dezosat si fara piele

500g ciuperci proaspete

1 rosie mare

3 catei de usturoi

2 linguri lapte sau smantana pt gatit

2 linguri ulei

½ lingurita sare

½ lingurita piper macinat

½ lingurita oregano

½ lingurita boia de ardei

Mod de preparare

Spalam ciupercile si le taiem felii. Curatam usturoiul si-l tocam. Incingem o lingura de ulei intr-o cratita, adaugam ciupercile si usturoiul, amestecam si lasam la foc mic sa se soteze. In prima faza ciupercile isi vor lasa apa, dar pe masura ce se soteaza, aceasta se va evapora. Acum este momentul sa adaugam laptele si sa asezonam cu sare si piper. Mai lasam pe foc cateva minute, pana se evapora si laptele apoi luam de pe foc.

Pieptul de pui il batem putin (sub o folie) presaram peste el boia de ardei iute sau dulce, dupa preferinta si-l punem in tigaia de gratar incinsa in prealabil si in care am pus restul de ulei.

Prajim pieptul pe ambele parti sic and acesta este gat ail scoatem pe un platou. In aceiasi tigaie punem rosia taiata in felii mai groase si presaram deasupra oregano si sare. Lasam 2-3 minute la prajit, pe fiecare parte dupa care le scoatem pe un platou.

Impartim ciupercile si rosiile pe doua farfurii impreuna cu o bucata de gratar, presaram deasupra cu putin oregano si servim.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>