Pavlova in culori de primavara

sâmbătă, 12 mai 2012 | Răspunde

Am pregatit doua torturi delicioase din bezea, unul cu doua straturi, pe care l-am trimis la copii si unul(acesta) din trei straturi pentru noi. Am avut in congelator adunate 400g de albusuri si  acum le-am executat
Am facut 4 blaturi roz, 2 mari+ 2mici si 2 blaturi mari verzi. Din restul de spuma am facut bezele albe si colorate.

Timp de pregatire: 120′

Ingrediente

Bezea:

400g albus de ou

800g zahar praf

1 lingurita sare

4 lingurite otet

4 lingurite amidon

Bezea rosie:

1 lingura suc natural de rodie

Bezea verde:

1 lingura sirop natural de menta

½ lingurita pudra matcha

Umplutura:

150g amidon

600ml lapte

1 pastaie vanilie

100g unt

300g capsuni

Décor:

100g capsuni

600ml frisca lichida

2 plicuri intaritor frisca

Mod de preparare

Batem albusurile tare si cand spuma s-a intarit, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar si batem incontinuu. Nu vom adauga alt zahar pana anteriorul nu s-a dizolvat. Cand terminam cu zaharul, adaugam otetul si praful de amidon, neaparat, trecut prin sita.
Impartim bezeaua in doua boluri. Intr-un bol adaugam sucul de rodie, proaspat stors, sau din congelator(eu am pus in pungi de gheata si am folosit un cub=1 lingura) si batem bine pentru omogenizare si colorare.
In cel de al doilea bol adaugam siropul de menta si pudra matcha(ceai verde japonez) pe care o gasiti aici. Batem bine pana la omogenizare.
Pregatim 2 hartii de copt, pe care trasam 2-4 cercuri, functie de marimea dorita. Le asezam in tavi separate si cu o lingura punem din compozitie. Formam blaturi roz si separat blaturi verzi.
Dam tavile la copt ( eu am pus cate doua o data, suprapuse), primele 3’ la foc mare, cu usa cuptorului inchisa, dupa care am dat focul la minim si cu usa intredeschisa de la aragaz, le-am uscat inca 50’.
Lasam blaturile sa se raceasca si ne ocupam de umplutura.
Dizolvam amidonul in 100ml lapte, restul de lapte, il punem la fiert intr-o craticioara. Adaugam in lapte, semintele unei pastai intregi de vanilie, pentru aroma. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amidonul dizolvat si amestecam cateva minute, pana se ingroase budinca. Lasam 10’ la racit dupa care incorporam untul moale tinut in prealabil in bucatarie, la cald. Dam crema la rece. 
Intre timp batem frisca cu intaritorul pana devine ferma si o dam la rece.
Curatam, spalam si feliem capsunile, pe care le punem intr-o strecuratoare pana le montam in tort.
Pe un platou de tort, punem la baza un blat roz, 2 linguri de crema, un strat generos de felii de capsuni, peste ele frisca, apoi blatul verde, dinnou crema, capsuni, frisca, blatul mai mic de bezea roz, crema, capsuni, restul de frisca si ornam cu capsuni desigur.

 Ps: Pentru pavlova in doua straturi, am pus la baza, blatul verde, crema, capsuni, frisca, apoi blatul roz, crema , capsuni, frisca si ornat cu capsuni. In marea graba am uitat sa-l pozez  ;-)   inainte de al trimite ! :-D

 Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>