- Lia vă găteşte - http://www.liavagateste.ro -

Pasta de leurda

In Aperitive,Produse naturale,Raw-vegan,Retete de Post,Retete vegetariene

Aceasta pasta, merge de minune cu friptura de miel sau de vită, cu paste fainoase, cu rasol, cu peste gatit sau in piure ori rizotto. Este grozava in salate sau se pote servi asa simpla unsa pe o felie de paine proaspata  si cateva felii de rosii, yumii !

Eu o folosesc si in aluaturi sarate, combinata cu branza, este dementiala ! :-D

 

Timp de pregatire: 60’

Ingrediente

1200g leurda

400g alune sarate

400ml ulei extravirgin de masline

½ lamaie Bio, doar sucul

Mod de preparare

Alegem frunzele, indepartam uscaturi, ganganii si altele...asta in cazul in care leurda este culeasa din padure :-P . Spalam frunzele sub jet de apa rece si le punem pe prosoape la scurs.

Avand o cantitate mare, am tocat frunzele si alunele  in  masina de carne, asa am terminat mult mai repede. Am pus amestecul intr-un bol mare,  am adaugat zeama de lamaie apoi  uleiul si am omogenizat foarte bine.

 Pasta se pastreaza congelata, de preferat in portii mici si/sau in borcane,  cu un strat subtire de ulei deasupra,  inchise ermetic . Eu am optat pentru ambele variante. Cu mentiunea ca o data ce borcanul se deschide, se va pastra in frigider pana la terminare.

Borcanele le tin la racoare, pe raft in camara si daca sunt bine inchise, sa nu primeasca aer, am pasta de leurda si de revelion :lol: .
Daca vreti sa preparati si voi aceasta pasta si vreti si mai multa siguranta de pastrare, sterilizati borcanele capacite, in cuptor la 110* timp de 35-40’, la fel ca orice alta conserva.

Eu am pus si la congelat, leurda simpla, fara nici un adaus, doar trecuta prin masina de tocat. Am pus cate 200g intr-o punguta, am scos aerul si am legat strans. Cand vreau sa o folosesc, o decongelez, o strecor sau nu ? si o folosesc in aluaturi sau tarte.

 

Spor la preparat si pofta la mancat !


Reteta listata din Lia vă găteşte: http://www.liavagateste.ro

URL-ul retetei: http://www.liavagateste.ro/pasta-de-leurda/

Copyright © 2013 Lia vă găteşte. All rights reserved.