Pasta de dovleac placintar

luni, 31 octombrie 2011 | Răspunde

E toamna si e vremea dovleacului placintar ! Imi place aroma, culoarea si gustul lui minunat ! 
Dovleacul este o planta foarte bogata in antioxidanti si Beta caroten, culoare miezului, portocalie, fiind dovada cea mai clara.

Timp de preparare: 75 minute

Ingrediente

6kg dovleac placintar

Mod de preparare

Curatam dovleacul de miez si samburi. Luam o bucata (in cazul meu o jumatate de dovleac aprox. 6kg), o spalam si o stergem cu un servet absorbant, apoi taiem pentru inceput in felii, pentru a putea indeparta coaja groasa. Feliile la randul lor le taiem in cuburi de 3-4 cm. Punem dovleacul la fiert, in steamer pentru 60 minute. Lasam putin sa se racoreasca, apoi trecem dovleacul in blender, pasam si astfel obtinem un minunat piure de dovleac pe care-l putem consuma ca atare sau in diferite preparate, aluat, crème dulci ori sarate.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *