Pasta de dovleac placintar

luni, 31 octombrie 2011 | Răspunde

E toamna si e vremea dovleacului placintar ! Imi place aroma, culoarea si gustul lui minunat ! 
Dovleacul este o planta foarte bogata in antioxidanti si Beta caroten, culoare miezului, portocalie, fiind dovada cea mai clara.

Timp de preparare: 75 minute

Ingrediente

6kg dovleac placintar

Mod de preparare

Curatam dovleacul de miez si samburi. Luam o bucata (in cazul meu o jumatate de dovleac aprox. 6kg), o spalam si o stergem cu un servet absorbant, apoi taiem pentru inceput in felii, pentru a putea indeparta coaja groasa. Feliile la randul lor le taiem in cuburi de 3-4 cm. Punem dovleacul la fiert, in steamer pentru 60 minute. Lasam putin sa se racoreasca, apoi trecem dovleacul in blender, pasam si astfel obtinem un minunat piure de dovleac pe care-l putem consuma ca atare sau in diferite preparate, aluat, crème dulci ori sarate.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>