Pana cota cu piure din fructe tropicale

duminică, 28 februarie 2016 | Răspunde

De multa vreme mi-am pus in gand sa pregatesc o pana cota, dar nu stiu din ce motive mereu am amanat acest moment  :lol:
Am pregatit acest desert cu fructe dar, in felul meu  ;-) , mi-am dorit sa fac o altfel de combinatie, sa folosesc fructe din compot, nu fructe congelate sau fructe proaspete, si ideea mi-a venit datorita  dragi-lo mei prieteni :lol: de la  Sun Food , care au fost tare draguti si generosi cu mine, de-a lungul timpului, trimitandu-mi colete cu produse-conserve, cu diverse ocazii… Multumesc dragii mei , produsele sunt minunate ! :-D
Ps: daca pana acum, mai e cineva printre voi dragii mei prieteni, cei care “imi calcati pragul” bucatariei mele virtuale, care inca, nu ati achizitionat conserve de la SunFood , trebue musai sa le incercati, deoarece sunt minunate, sunt conserve delicioase si 100% sanatoase, fara aditivi si fara E-uri ! Contin ingrediente de cea mai buna calitate oferite la un pret accesibil tuturor categoriilor de consumatori ! 
Introducerea fiind facuta  ;-) , sa trecem la reteta :

Timp de pregatire :150′

Ingrediente

400 g frisca lichida
400 ml lapte
20g gelatina
60 ml apa
2 lingurite zahar vanilat
50 g zahar praf/ optional
2 conserve x 420g compot cu fructe tropicale, de la SunFood

Mod de preparare

Pentru inceput punem gelatina intr-un bol, adaugam apa si o lasam la hidratat.
Intr-o cratita punem laptele, frisca lichida, zaharul vanilat si optional daca frisca nu este indulcita, adaugati zaharul praf. Incalzim compozitia, amestecand usor, pana ajunge la punctul de fierbere (nu trebue sa de-a in clocot 8-O  ), apoi luam de pe foc. Lasam cam 5' la racorit dupa care adaugam gelatina si amestecam pana aceasta se dizolva complet. 
Turnam compozitia in forme inclinate, eu am folosit borcanele si cateva pahare, pe care le-am asezat pe tavi , vezi foto: , le acoperim cu folie sau capace in cazul borcanelor si le dam la frigider pentru 2h. 
Intre timp, luam doua conserve cu fructe tropicale de la SunFood , golim compozitia intr-o strecuratoare, apoi punem fructele in blender, adaugam 100ml sirop, (lichid de la fructe) si blenduim bine, pana optinem piure-ul de fructe  :-P. 
Dupa ce timpul s-a scurs si pana cota s-a intarit, scoatem recipientele din frigider si complectam pana la umplere cu pireul de fructe tropicale.
Pentru o pata de culoare  ;-) am pus cate o mladita/frunzulita mititica de menta, care se chinue sa-si faca aparitia in gradina  :lol:, dupa perioada de iarna.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>