Paine cu urda si leurda

vineri, 24 mai 2013 | Răspunde

Foarte potrivita pentru micul dejun, alaturi de o cana de lapte sau cafea.

Timp de pregatire: 180′

Ingrediente

Aluat:

250ml apa

2 linguri ulei

1 lingurita sare

1 lingura lapte praf

1 lingura zahar

1kg faina

2 lingurite drojdie uscata

Umplutura:

500g urda

200g leurda proaspata (sau 100g congelata)

2 oua

Glazura:

1 ou

1 lingurita lapte

2 linguri seminte de susan

Mod de preparare

Punem ingredientele pentru aluat, in masina de paine in ordinea enumerate si setam pentru framantat si dospit.
Intre timp pregatim umplutura astfel: Spalam frunzele proaspete de leurda sub jet de apa rece, fiecare frunza in parte, le lasam la scurs, apoi le tocam marunt.
Punem intr-un bol urda,  adaugam ouale putin batue si urda maruntita. Amestecam totul foarte bine.
Cand aluatul este gata dospit, il rasturnam pe masa de lucru si-l impartim in doua parti. Intindem fiecare bucata de aluat, adaugam umplutura si rulam. Obtinem doua rulade pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam inca 30’ la dospit.
Intre timp batem oul cu laptele si inainte de a introduce tava in cuptor, ungem ruladele cu amestecul de ou si presaram deasupra seminte.
Coacem painea la foc moderat 45’.
Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii si se serveste.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>