Paine alba cu lapte si amestec de seminte

vineri, 22 martie 2013 | Răspunde

O paine sanatoasa si gustoasa care nu se sfarama la feliat! eu o pastrez in punga de plastic si este la fel de buna si dupa 3-4 zile  :-D .

Timp de pregatire: 185’

Ingrediente pt o paine de 1,2 Kg

 

Ingrediente

Aluat:

500g apa
2 linguri ulei de floare
1 lingurita sare
1 lingura zahar
1 lingura lapte praf
1kg faina alba
2 lingurite drojdie uscata

Pt deasupra:

1 ou
1 lingura lapte (lichid)
1 lingurita seminte susan
1 lingurita seminte in
1 lingurita seminte de floarea soarelui
1 lingurita seminte de dovleac

Mod de preparare

Punem ingredientele in masina de paine , in ordinea enumerata pt aluat si setam pt framantat si dospit.

Batem oul cu laptele intr-un bol, iar in altul amestecam semintele.

 Pregatim tava, o tapetam cu hartie de copt

Cand semnalul sonor al masinii ne anunta terminarea programu-lui, rasturnam aluatul pe planseta de lucru pe care am uns-o inainte cu putin ulei ( 1 lingurita este suficient) si framantam putin dand forma dorita. Punem aluatul in tava, il acoperim cu un prosop si il lasam dinnou la dospit pt 45-50’.Trebue sa-si dubleze volumul pentru a optine o paine frumos crescuta.

Cu o foarfeca de bucataria “ciupim” putin aluatul (semintele se vor prinde mai bine), apoi cu p pensula ungem bine suprafata cu ou, presaram semintele cat mai uniform si ungem peste seminte  cu ou (asa vor ramane bine prinse de paine).

Dam painea la cuptorul dinainte incalzit, primele 5’ la flacara mare, apoi reducem focul la minim si coacem inca 40’.

Scoatem painea, o acoperim cu un prosop, o lasam in tava cam 5’, apoi o scoatem din tava, o invelim foarte bine in prosoape si o lasam pana se raceste coplet pentru a fi feliata.

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>