Nuci umplute

miercuri, 15 iunie 2016 | 2 Răspunsuri

Sunt fursecuri foarte fragede, aromate, delicioase si atractive  :lol: Sunt prajiturelele copilariei mele, care nu lipseau niciodata de pe mese , mai ales de sarbatori  :-P

Timp de pregatire : 70′

Ingrediente

Aluat
1 cana zahar
6 cani faina
1,5 cani untura
2 linguri cacao
Crema
200 g biscuiti 
200 g nuca prajita
300 ml lapte
100 g ciocolata topita
70 g zahar praf
20 g cacao
1 lingura rom
Pt deasupra:
zahar praf (optional)

 

Mod de preparare

Punem zaharul si untura intr-un bol si mixam bine . Separat,amestecam cacaua cu faina apoi treptat, adaugam cate doua -trei linguri in amestecul de untura si mixam in continuare. Cand aluatul devine vascos, incepem sa framantam cu mana pana incorporam toata cantitatea de faina.
Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pana pregatim crema .
Maruntim biscuitii in robot si ii punem intr-un bol incapator apoi procedam la fel si cu nuca, o maruntim in robot (sau se poate macina la masina) si o adaugam peste biscuitii sfaramati. Adaugam cacaoa si zaharul praf si amestecam bine toate ingredientele. Punem ciocolata la topit pe baie de aburi si separat incalzim pana la punctul de fierbere si laptele. 
Cand ciocolata s-a topit, o adaugam peste amestecul de biscuiti cu nuca, o incorporam, apoi adaugam in fir, laptele fierbinte si amestecam continuu pana il incorporam pe tot, iar la final aromatizam cu rom si crema este gata. ;-)
Ne intoarcem la cojile de nuci si vom proceda astfel. Ungem fiecare forma cu unt, aceasta operatiune o facem doar o singura data, cand incepem coptul primelor coji, apoi nu mai este nevoie.
Din aluat, formam bilute de aproximatic 5 g pe care le presam cat mai uniform in forme  (vezi foto) si le asezam in tava de copt. 
Coacem cojile la 175* pentru 12'. Cojile coapte vor iesi foarte usor din forme prin rasturnare si le punem intr-un bol mare . Continuam si coacem pana terminam tot aluatul.
Umplem cojile cu crema le lipim doua cate doua si formam nucile pe care optional le putem pensula cu zahar praf. 
Sunt foarte gustoase si chiar mai fragede a doa/treia zi :lol:
Pofta buna !

2 păreri la “Nuci umplute

    1. admin Autor articol

      Ai dreptate draga mea, sunt foarte gustoase, se topesc in gura :) si noua ne plac foarte mult, iar nepotelul meu este tare incantat sa ma ajute la pregatitul lor, dar si la mancat :)

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>