- Lia vă găteşte - http://www.liavagateste.ro -

Muschiulet de porc, umplut

In De sarbatori,Fripturi diverse,Mancare,Mese festive,Produse naturale,Reţetele mele

O friptura gustoasa, savuroasa si plina de arome. 
Se poate servi ca fel principal sau ca aperitiv ! Eu l-am servit rece , pe platou alaturi de alte “carnoase”  :-D

Timp de pregatire : 60′

Ingrediente

2 bucati muschiulet de porc
500 g carne tocata
300 g bacon feliat
1 ou
sare
piper
4 catei de usturoi
1 lingurita boia de ardei

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim umplutura; lintr-un bol, amestecam carnea tocata cu oul, usturoiul maruntit, boia, sare si piper dupa gust .
Luam cate un muschiulet si cu un cutit, sectionam pe lungime fara sa-l taiem de tot, doar cat sa se deschida ca si o carte. Asezam o folie alimentara deasupra si batem putin carnea, mai mult sa se intinda putin, nu trebue insistat prea tare ca fibrele sa nu se rupa.
Repartizam umplutura pe suprafata muschiuletu-lui si apoi adunam laturile si-l formam la loc, de data aceasta umplut. Luam feliile de bacon si le asezam peste muschiulet, una langa alta, astfel incat sa-l acoperim in totalitate .Procedam la fel si cu al doilea muschiulet.
Asezam bucatile intr-o tava , le stropip cu ulei, adaugam 1/2 pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor , la 180*C , pentru aprox. 1h si jumatate. Dupa 60' verificam daca mai este sau nu lichid in tava, daca e nevoie mai complectam cu putina apa si in ultimele 15', indepartam folia si lasam friptura sa se rumeneasca frumos.
Se poate servi atat calda cat si rece.

Pofta buna !


Reteta listata din Lia vă găteşte: http://www.liavagateste.ro

URL-ul retetei: http://www.liavagateste.ro/muschiulet-de-porc-umplut/

Copyright © 2013 Lia vă găteşte. All rights reserved.