Legume umplute

vineri, 7 octombrie 2011 | Răspunde

Un meniu usor, plin de vitamine, sanatos si foarte hranitor, chiar daca nu contine carne. :-D

Timp de preparare: 50’

Ingrediente

200 g ciuperci

1 ceapa mare

1 ardei kapia

4 rosii medii

3 dovlecei

1 cana cu orez

200 g cascaval

4 linguri cu ulei de masline

1 legatura de patrunjel

1 lingurita chimen macinat

sare,

piper

1 rosie mare pentru deasupra(optional)

 
 

Mod de preparare

Punem orezul la fiert in trei cani de apa. Curatam, spalam si tocam marunt ceapa si ardeiul. Ciupercile le spalam si le taiem cubulete. Dovleceii ii curatam de coaja, ii sectionam pe lungime si cu ajutorul unei linguri scoatem miezul. La rosii le taiem cate un capacel si cu lingurita, le scobim astfel incat sa obtinem niste cosulete .Cascavalul il dam pe razatoarea mica iar patrunjelul spalat il tocam marunt. Atat miezul dovleceilor cat si a rosiilor il maruntim pentru ca il folosim in umplutura.
Intr-o tigaie punem putin ulei, calim ceapa 2’, adaugam ciupercile si lasam cam 5-7’, pana zeama lasata de ciuperci scade si adaugam miezul de la dovlecei si rosii. Adaugam ardeiul, chimenul, sare si piper, mai lasam 5’ si incorporam orezul si patrunjelul.
Cu acest amestec, umplem legumele si deasupra lor presaram cascavalul. Le asezam in vase de lut (sau tava) in care adaugam cate o lingura de ulei si putina apa, punem deasupra felii de rosie (optional) si le dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 30’.
Legumele se pot servi simple sau cu iaurt/smantana, atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>