- Lia vă găteşte - http://www.liavagateste.ro -

Jeleu de morcovi

In Bomboane, Biscuiti, Fursecuri,Produse naturale,Retete de Post,Retete vegetariene

Sant atat de bune aceste jeleuri, de nu te mai saturi sa le mananci yumi, yumi :-D !

Ingrediente

500g morcovi

500g zahar

100ml apa

1 fiola esenta vanilie

½ lingurita praf de portocala

30g gelatin

50g fulgi de cocos

Mod de preparare

Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul si ii lasam sa-si lase zeama, cateva ore bune (3-4h) amestecand din cand in cand, . Golim amestecul intr-o oala, adaugam apa si esentele si dam la fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana scade zeama, apoi luam de pe foc.  Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic si o adaugam peste morcovi. Omogenizam totul si lasam la rece, cam o ora, dupa care, cu mainile umezite, formam bulgarasi pe care ii tavalim prin fulgii de cocos apoi  ii dam dinnou la rece. Se pastreaza in frigider si se scot inainte de servire.

Pofta buna!

 


Reteta listata din Lia vă găteşte: http://www.liavagateste.ro

URL-ul retetei: http://www.liavagateste.ro/jeleu-de-morcovi/

Copyright © 2013 Lia vă găteşte. All rights reserved.