- Lia vă găteşte - http://www.liavagateste.ro -
In Bomboane, Biscuiti, Fursecuri,Produse naturale,Retete de Post,Retete vegetariene
Sant atat de bune aceste jeleuri, de nu te mai saturi sa le mananci yumi, yumi !
500g morcovi
500g zahar
100ml apa
1 fiola esenta vanilie
½ lingurita praf de portocala
30g gelatin
50g fulgi de cocos
Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul si ii lasam sa-si lase zeama, cateva ore bune (3-4h) amestecand din cand in cand, . Golim amestecul intr-o oala, adaugam apa si esentele si dam la fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana scade zeama, apoi luam de pe foc. Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic si o adaugam peste morcovi. Omogenizam totul si lasam la rece, cam o ora, dupa care, cu mainile umezite, formam bulgarasi pe care ii tavalim prin fulgii de cocos apoi ii dam dinnou la rece. Se pastreaza in frigider si se scot inainte de servire.
Pofta buna!
Reteta listata din Lia vă găteşte: http://www.liavagateste.ro
URL-ul retetei: http://www.liavagateste.ro/jeleu-de-morcovi/
Copyright © 2013 Lia vă găteşte. All rights reserved.