Jeleu de morcovi

duminică, 18 august 2013 | 2 Răspunsuri

Sant atat de bune aceste jeleuri, de nu te mai saturi sa le mananci yumi, yumi :-D !

Ingrediente

500g morcovi

500g zahar

100ml apa

1 fiola esenta vanilie

½ lingurita praf de portocala

30g gelatin

50g fulgi de cocos

Mod de preparare

Curatam, spalam si dam morcovii pe razatoarea mica. Intr-un castron, amestecam morcovii cu zaharul si ii lasam sa-si lase zeama, cateva ore bune (3-4h) amestecand din cand in cand, . Golim amestecul intr-o oala, adaugam apa si esentele si dam la fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana scade zeama, apoi luam de pe foc.  Intre timp pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic si o adaugam peste morcovi. Omogenizam totul si lasam la rece, cam o ora, dupa care, cu mainile umezite, formam bulgarasi pe care ii tavalim prin fulgii de cocos apoi  ii dam dinnou la rece. Se pastreaza in frigider si se scot inainte de servire.

Pofta buna!

 

2 păreri la “Jeleu de morcovi

  1. Andreea

    Draga mea Lia, am tot vazut minunatii din astea de jeleuri si as vrea sa le fac si eu la un moment dat. La cum arata ale tale, m-ai convins sa le fac si eu :) . Spune-mi te rog, cam cate bucati ti-au iesit din ingredientele astea? Pup!

    Răspunde
  2. admin Autor articol

    Bine ai venit in noua mea locatie ! si sincera sa fiu ma bucur ca eu , cu reteta mea :) te-am convins hi,hi, sa incerci aceste delicatete atat de simple dar atat de bune … Draga mea, mie mi-au iesit 24 bucati , de marimea unei mingi de tenis de masa (pimpong).
    Spor sa ai la tot ce faci ! Pup si eu !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>