- Lia vă găteşte - http://www.liavagateste.ro -
In Aluaturi dulci,Desert,Esente naturale,Prajituri,Preparare din oua,Produse naturale,Provocari,Retete incepatori,Reţetele mele,Sirop natural
Raspund cu mare drag unei invitatii facute de o buna prietena virtuala Sidonia, o excelenta gospodina si un om cu un caracter minunat
Citez:
“Cu mare drag te invit sa iei parte la provocarea lunii mai de pe Weekend cu spor, [1] unde luna aceasta eu sunt gazda
De pe blogul meu [2] poti sa iti alegeti ORICE doresti ! “
Am ales ceva simplu dar drag mie si familiei mele, am ales reteta Sidoniei de gogosi, pe care am pregatit-o aproape identic , cu mici modificari, am inlocuit zaharul din aluat cu sirop de soc, ca tot e perioada lui si noua ne place tare mult aroma si parfumul acestor floricele
, am folosit drojdie uscata in loc de proaspata si am pregatit aluatul in masina de paine
Acestea ar fi diferentele
, a si inca ceva; nu am folosit lamaie
, credeti-ma, nu mai e nevoie de nici o alta aroma…socul si-a facut pe deplin datoria
Au rezultat niste gogosi aromati si parfumati de nu-ti venea sa te opresti din mancat
Sa incercati reteta chiar merita
Aluat
500 ml apa minerala
100 ml sirop de soc
1/2 lingurita sare
2 oua
1 kg faina
2 lingurite drojdie uscata
Pt prajit
500ml ulei
Pt. deasupra
zahar praf
Eu am pregatit aluatul in masina de paine ;-) , am adaugat ingredientele in urmatoarea ordine; apa minerala, sirop-ul de soc , sarea, ouale pe care le-am batut putin inainte, faina si la final drojdia uscata. Am setat masina pentru framantat si dospit si am lasat-o sa-si faca treaba :-D
Cand aluatul a fost gata, l-am scos pe planseta de lucru infainata putin in prealabil, l-am mai framantat putin si l-am intins cu sucitorul cam de 1,5 cm grosime.
Cu o forma de floare, in cazul meu, am decupat gogosii pe care i-am asezat pe un alt platou infainat si i-am lasat inca aproximativ 20' la crescut.
Cand au fost frumosi crescuti, am incins uleiul intr-o tigaie si am inceput sa-i pun rand pe rand gogosii la prajit. Se prajesc pe fiecare parte cateva minute, pana se rumenesc frumos :lol:
apoi ii scoatem pe servetele de hartie sa se scurga excesul de ulei.
Cand s-au racit, le-am pudrat cu zahar farin si am servit cu pofta :lol:
Foarte bune !
Sursa: AICI
Reteta listata din Lia vă găteşte: http://www.liavagateste.ro
URL-ul retetei: http://www.liavagateste.ro/gogosi-a-la-sidy/
URLs in this post:
[1] Weekend cu spor,: http://www.liavagateste.rohttphttps://www.facebook.com/groups/367477420063931/?__mref=message_bubble://
[2] meu: http://sidyskitchen.blogspot.ro/p/cuprins_96.html "
Copyright © 2013 Lia vă găteşte. All rights reserved.