Raspund cu mare drag unei invitatii facute de o buna prietena virtuala Sidonia, o excelenta gospodina si un om cu un caracter minunat
Citez:
“Cu mare drag te invit sa iei parte la provocarea lunii mai de pe Weekend cu spor, unde luna aceasta eu sunt gazda
De pe blogul meu poti sa iti alegeti ORICE doresti ! “
Am ales ceva simplu dar drag mie si familiei mele, am ales reteta Sidoniei de gogosi, pe care am pregatit-o aproape identic , cu mici modificari, am inlocuit zaharul din aluat cu sirop de soc, ca tot e perioada lui si noua ne place tare mult aroma si parfumul acestor floricele
, am folosit drojdie uscata in loc de proaspata si am pregatit aluatul in masina de paine
Acestea ar fi diferentele
, a si inca ceva; nu am folosit lamaie
, credeti-ma, nu mai e nevoie de nici o alta aroma…socul si-a facut pe deplin datoria
Au rezultat niste gogosi aromati si parfumati de nu-ti venea sa te opresti din mancat
Sa incercati reteta chiar merita
Ingrediente
Aluat
500 ml apa minerala
100 ml sirop de soc
1/2 lingurita sare
2 oua
1 kg faina
2 lingurite drojdie uscata
Pt prajit
500ml ulei
Pt. deasupra
zahar praf
Mod de preparare
Eu am pregatit aluatul in masina de paine ;-) , am adaugat ingredientele in urmatoarea ordine; apa minerala, sirop-ul de soc , sarea, ouale pe care le-am batut putin inainte, faina si la final drojdia uscata. Am setat masina pentru framantat si dospit si am lasat-o sa-si faca treaba :-D
Cand aluatul a fost gata, l-am scos pe planseta de lucru infainata putin in prealabil, l-am mai framantat putin si l-am intins cu sucitorul cam de 1,5 cm grosime.
Cu o forma de floare, in cazul meu, am decupat gogosii pe care i-am asezat pe un alt platou infainat si i-am lasat inca aproximativ 20' la crescut.
Cand au fost frumosi crescuti, am incins uleiul intr-o tigaie si am inceput sa-i pun rand pe rand gogosii la prajit. Se prajesc pe fiecare parte cateva minute, pana se rumenesc frumos :lol:
apoi ii scoatem pe servetele de hartie sa se scurga excesul de ulei.
Cand s-au racit, le-am pudrat cu zahar farin si am servit cu pofta :lol:
Foarte bune !
Sursa: AICI
O idee minunata ai avut draga mea Lia ,cu siropul de soc ! Sunt sigura ca si gustul lor a fost minunat…si mi-a placut mult forma lor, de floricica.
Multumesc mult de tot pentru participare, si te astept cu mare drag si alta data, om frumos si bun !
Multumesc draga mea pentru cuvintele de apreciere, reteta ta este grozava, nu am mai framantat gogosi cu apa minerala pana acum si mi-au placut foarte mult, iar aroma de soc, le da un parfum unic.
Mi-a facut placere sa particip la parada, mai ales ca invitatia a venit din partea ta.