Gem de corcoduse galbene, cu aroma de cuisoare

joi, 28 iulie 2011 | Răspunde

Natural, fara conservanti, cu un gust dulce acrisor si o aroma fina de cuisoare…e ceva… altceva…e minunat ! 

Va recomand sa incercati acest gem, veti fi placut surprinsi de rezultat .  :-D

Ingrediente

 

6kg corcoduse

4kg zahar

500ml apa

18 bucati/cuisoare

 

 

 

Mod de preparare

Spalam corcodusele si le indepartam coditele, apoi le punem in oala/cratita mai mare si adaugam zaharul, cuisoarele si apa.
Punem la fiert, amestecand din cand in cand.
Cam dupa 1h, vom observa cum si-au schimbat culoarea si sau inmuiat de la fiert. Acum e momentul in care le vom trece prin sita, pentru a indeparta semintele si tot acum, scoatem si cuisoarele.
Asezam sita de-asupra altei cratite si cu polonicul cu gauri, scoatem corcodusele, le punem in sita si cu o lingura de lemn incepem sa frecam/amestecam pana ce pulpa se scurge in cratita, iar in sita raman doar semintele aprope curate( pe care le aruncam la cos, impreuna cu bucatelele de cuisoare). 
Punem gemu-l dinnou la fiert si avem grija sa indepartam spuma ce se formeaza. 
Lasam inca vre-o 2h, la foc mic dar, pentru a sti sigur ca este gata, facem testul picaturii pe o farfurie.
Intre timp pregatim borcanele cu capac (le spalam si uscam). Cand gemul este suficient de legat, umplem borcanele, le infiletam capacele si le punem in paturi pana a doua zi, cand luam borcanel cu borcanel, il stergem, il etichetam si apoi le depozitam in camara.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 16 borcane de 375g.

 Ps: Pentru a obtine gustul dulce acrisor, trebue neaparat sa folositi corcoduse doar pe jumatate coapte, in cazul corcoduselor pe deplin coapte, aroma v-a fi cu totul alta…

 Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>