Gem de capsuni

vineri, 17 iunie 2011 | Răspunde
 
Dulce, aromat si delicious ! Foarte usor si rapid de facut cu gelfix !  :-D

Ingrediente

4 kg capsuni

4 plicuri gelfix 2/1

2kg zahar

borcane cu capac si filet

Mod de preparare

Borcanele si capacele, le spalam bine, apoi le punem cu gura in jos, pe un prosop/carpa curata, la scurs si uscat.
Spalam si indepartam coditele de la capsuni si le lasam cateva minute, intr-o strecuratoare . Pentru a optine gem, am dat capsunile pe rand, prin robot ( cateva palete, nu foarte mult) sa se zdrobeasca, sa obtin mai usor pasta (pt mine gemul, inseamna pasta si nu trebue sa aiba bucati intregi de fructe), apoi le-am golit in cratita de tuci, pt fiert. Intr-n bol, am amestecat praful gelfix cu 8 linguri de zahar, l-am adaugat peste pasta de capsuni si am pus cratita la fiert, amestecand din cand in cand. 
Cand a inceput sa fiarba, am adaugat restul de zahar si amestecand am mai lasat sa dea in clocot inca 4’ din momentul fierberii si am oprit focul.
Am asezat borcanele intr-o tava de aragaz, in care am pus putina apa (ca sa nu crape borcanele de la gemul fierbinte) cu o palnie si cu polonicul am umplut borcanele rand pe rand.
Am pus pe fiecare borcanel o bucatica de celofan (udat inainte, ca sa se lipeasca si sa inchida bine gura borcanului) si peste el, am infiletat capacul.Am lasat cateva minute borcanele cu capacul in jos, apoi le-am intors si dupa ce sau racit, le-am cosmetizat (am taiat excesul de celofan si le-am sters daca s-a scurs gem…), le-am etichetat si le-am asezat pe raft in camara.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>