Ficat de pui, invelit in slaninuta

joi, 16 iunie 2011 | Răspunde

Deliciosi, aromati, usor sarati, la fel de gustosi si calzi si reci. Incercati !  :-D

Ingrediente

500g ficat de pui

300g slaninuta de casa afumata

scobitori

ulei de palmier

Mod de preparare

 Spalam ficatul din mai multe ape si-l portionam (il taiem bucati aproximativ egale, sau daca e mic, il taiem in doua). Il lasam la scurs intr-o strecuratoare. Nu folosim sare sau alt condiment deoarece slanina de casa, este sarata si cu aroma de fum.
Pentru fiecare bucatica de ficat, taiem cate o felita  subtiri de slaninuta care e preferabil sa aiba si straturi de carnita, (vezi foto) .
Invelim ficateii in slaninuta si ii prindem cu scobitorile, apoi punem bucatile la prajit in uleiul incins.
Prajim ficateii pe ambele parti, la foc mic, pentru a se patrunde bine,  dupa care ii scoatem pe hartie absorbanta pentru indepartarea grasimii in exces.
Ii putem servi calzi, ca fel principal, alaturi de piure de cartofi, sau reci, ca aperitiv.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>