Dulceata naturala din flori de mac

duminică, 12 iunie 2016 | Răspunde

In aceasta vara am preparat pentru prima data aceasta dulceata si chiar am reusit sa pregatesc trei ture  :-P  Trebue sa marturisesc sincer, ca fara ajutorul sotului meu, nu as fi reusit sa strang atatea petale de mac  :roll: fiind foarte usoare  ;-) se aduna destul de greu  :lol:  
Aceasta dulceata, are un gust delicat, usor ciudat, matasos, o culoare de un rosu aprins si este minunata ca toping pe inghetata ,pe clatite sau pe paine prajita  :-P

Ingrediente

200 g petale de mac
zeama de la o lamaie 
500ml apa
1 kg de zahar 
2cm pastaie de vanilie

Mod de preparare

Petalele de mac le scuturam de stamine si le punem intr-un bol incapator. adaugam zeama de lamaie peste ele si le framantam bine , astfel culoarea finala a dulcetii va fi mai intensa.
Separat intr-o cratita adaugam apa, vanilia si zaharul si dam la fiert. Amestecam putin sa se topeasca zaharul si lasam sa dea cateva clocote. Daca se formeaza spuma deasupra, o vom indeparta cu o lingura, cand siropul incepe sa se lege, indepartam bucatile de vanilie si adaugam petalele de mac. Amestecam des sa nu se lipeasca si fierbem in continuare , cam 20-25' .
Punem dulceata fierbinte in borcanele dinainte sterilizate , inchidem capacele si asezam borcanele cu gura in jos. Dupa 15-20' intoarcem borcanele in pozitie normala si le lasam sa se raceasca. 
Stergem cu un servet umed fiecare borcan in parte  ;-) , etichetam si asezam borcanele pe raft in camara .  :lol:

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>