Dulceata din flori de salcam

miercuri, 18 mai 2011 | Răspunde

O delicateta, parfumata si deosebit de fina care ne incanta simturile…

Ingrediente

500g flori de salcam (curatate de cotor)

3kg zahar

3L apa

9 lingurite zeama de lamae

Mod de preparare

Intr-o oala bine spalata si incapatoare, adaugam cei 3L de apa si zaharul si le punem la fiert. Alegem ciorchini cu flori deschise si albe, pe care le rupem usor, cu mana, de pe cotor. Le punem intr-un bol mare si le spalam in mai multe ape reci, dupa care le asezam intr-un tifon pe care-l legam la capeti. Punem intr-o cratita apa la fiert si cand da in clocot, introducem tifonul cu flori, pentru 3-4’, pentru a le opari, dupa care le scoatem si le lasam intr-o sita la scurs. Apa in care le-am oparit se arunca. Dupa aproximativ 60’ siropul este putin legat si acum adaugam zeama de lamiae si florile de salcam bine stoarse. Lasam la foc mic sa fiarba, amestecand din cand pana dulceata este bine legata (scade aproape la jumatate) eu am fiert-o 4,5h. Intre timp ne pregatim cateva borcanele pe care le spalam bine si le lasam la uscat. Cand dulceata este gata, o punem fierbinte, in borcane, le infiletam si le asezam cu capacul in jos. Punem borcanele in paturi la dinstuit, pana a doua zi cand le etichetam si le depozitam in camara.

 Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>