Dulceata de gogonele

sâmbătă, 20 august 2011 | Răspunde
 
Este o dulceata care tinde sa se apropie ca si gust, de dulceata de nuci verzi. Este foarte gustoasa si aromata, de culoare nu mai zic…imi place la nebunie ! Si tin sa mentionez ca gogonelele folosite sant BIO, ingrijite si crescute in ghiveci  :lol:  Si nu am folosit conservant !  :-D

Ingrediente

1,5kg gogonele curatate

1kg zahar

1 fiola estenta de vanilie

1 Lamaie mare

750ml apa

½ lingurita colorant verde(optional)

Mod de preparare

Punem intr-o oala (de 4-5L) apa pe jumatate, la fiert.
Intre timp spalam si taiem gogonele in 2-4 functie de cat sant de mari si le indepartam semintele. Punem gogonelele intr-o strecuratoare de inox/metal.
Cand apa clocoteste, punem gogonelele cu strecuratoarea, la oparit pentru 10’. Scoatem gogonelele tot cu strecuratoare  si le trecem pe sub jet de apa rece, apoi le lasam la scurs.
Punem  apa, vanilia si zaharul, intr-o oala la fiert, pentru a se forma siropul. 
Intre timp curatam pielita de pe gogonele si cand siropul este legat, adaugam gogonelele si zeama de lamaie. 
Lasam la fiert pana se leaga dulceata, eu le-am fiert 70’ si din cand in cand, am indepartat spuma. Inainte cu 5’ de a fi gata, i-am adaugat colorantul.
Cat timp fierbe dulceata, ne pregatim 5 borcanele 375g (spalam/uscam). Cand dulceata s-a legat suficient de bine, o punem fierbinte in borcanele, le punem capacele si le asezam in paturi pana a doua zi cand le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta bun !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>