Dovlecei umpluti

vineri, 29 aprilie 2011 | Răspunde

Un meniu delicios, sanatos si gustos ! Incercati si voi reteta si-mi veti da dreptate…

Ingrediente

2 dovlecei

200g carne macinata de curcan,am folosit eu (sau la alegere: porc, pui, vita)

1 morcov

1 ceapa

1 ardei iute

1 legatura patrunjel verde

4 linguri pasta de rosii

2 linguri orez

1 lingurita ulei

Sare

piper

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime si le scoatem miezul. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul curatat si spalat, il dam pe razatoarea mica. Ardeiul iute il spalam, il sectionam, ii indepartam nervirii si semintele si-l tocam. Patrunjelul spalat il tocam marunt. Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, ardeiul si morcovul, calim putin 2’, dupa care adaugam si carnea. Lasam cam 3-4 ‚ pana carnea isi schimba culoarea, dupa care punem orezul si omogenizam. Dupa inca aprox. 2-3’ adaugam 1/3 din patrunjelul tocat, asezonam cu sare si piper si luam tigaia de pe flacara. Imaginar, impartim amestecul in patru. Umplem cele patru jumatati de dovlecei apoi ii asezam intr-o cratita, cu umplutura in sus. Adaugam cate o lingura de pasta , pe fiecare dovlecel si presaram restul de patrunjel. Adaugam 200ml supa de pui, punem capacul pe cratita si dam la cuptor. Dupa 35’ dam la o parte capacul si mai lasam in cuptor 10’. 
Servim dovleceii calzi, cu iaurt sau smantana deasupra.

Aceasta reteta participa la concursul BLOGGOSPODINA de pe siteul Laurei Laurentiu : http://www.retetecalamama.ro

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>