Crema de fasole boabe cu sunca afumata de porc

luni, 14 noiembrie 2011 | Răspunde

Va invit la o masa delicioasa si foarte satioasa ! Sper ca va place fasolea, cu sunca si ceapa calita, rosie  :-D !

Timp de pregatire:200’

 

 

Ingrediente

1kg fasole uscata, alba

2 bucati morcovi

2 buc. pastarnac

2 buc. patrunjel

½ buc. telina

2 fire ceapa verde

1 kg sunca de porc afumata (de casa)

Sare

Piper

Garnitura:

4 cepe rosii, mari

60ml ulei

1 lingurita boia dulce de ardei

Ardei iute murat

Gogonele murate

Mod de preparare

Curatam si spalam zarzavaturi-le, le punem in oala sub presiune, adaugam sunca (spalata si tinuta in apa rece cateva ore, chiar de seara pana dimineta, sa-si elibereze sarea si fumul in exces), adaugam apa si dam oala la fiert.

Fasolea bine spalata, o punem la fiert, intr-o oala separata, sa de-a in clocot cam 15’ minute, dupa care o strecuram si o adaugam peste legume, in oala sub presiune. Asezonam, punem capacul si lasam la fiert 2h.

Intre timp curatam, spalam si tocam ceapa. Punem ulei-ul la incins intr-o tigae, adaugam ceapa pe care o prajim bine, (fara sa o ardem) si spre final adaugam boia-ua de ardei si un praf de sare. Dam garnitura de-oparte.

Cand fasolea e fiarta, o strecuram si o lasam putin la racit. Scoatem sunca separat intr-un bol. Trecem fasolea impreuna cu zarzavat-urile prin blender, o subtiem cu putina zeama (in care a fiert fasolea), pentru a optine  crema.

Servim crema garnisita cu ceapa prajita, o felie de sunca si desigur nelipsite-le muraturi J.

Pofta buna !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>