Cozonac zebra, cu nutella

vineri, 3 iunie 2011 | Răspunde

Simplu, usor de facut, aspectuos, pufos, dulce si aromat, numai bun de mancat !
Servit simplu, ori cu un pahar de lapte, cu siguranta ne va incanta papilele gustative…

Ingrediente

Aluat

500ml lapte caldut

200g unt topit

100g zahar

1/2 lingurita sare

4 galbenusuri

2 plicuri zahar vanilat

Coaja de portocala rasa

50g cacao

1 lingurita esenta de rom

1kg faina

2 pliculete drojdie uscata

Umplutura

Nutella/finety

Pt deasupra

1 ou

1 lingura smantana grasa

Mod de preparare

Framantam doua aluaturi unul alb si unul maro. Eu am pus jumatate din cantitate la framantat in masina de paine, in care am pus cacao, iar cealalta jumatate, cea alba, am framantat-o cu mana si tot aluatul a crescut deodata.

 

Am rasturnat cele doua aluaturi pe planseta infainata, am impartit fiecare aluat in patru (obtinand 8 bulgarasi, 4 albi si 4 maro) si cu sucitorul am intins pe rand formand dreptunchiuri. 

 

Le-m uns intre ele cu nutella si le-am suprapus 

 

unul alb/unul maro si invers, 

 

unul maro peste unul alb. 

 

Sulurile obtinute le-am rasucit doua 

 

cate doua alb/maro 

 

si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.

 

Le-am lasat la crescut inca 30’. 

 

 

In acest timp, am pornit cuptorul si l-am lasat la incins, iar oul pentru uns deasupra, l-am batut bine impreuna cu smantana si un praf de sare.

 

Dupa cele 30’, aluatul si-a dublat volumul si cu o pensula, l-am uns bine cu oul batut, dupa care l-am pus la copt, la foc moderat, pentru 50’.

 

L-am lasat la racit, 

 

apoi l-am taiat in felii si l-am servit . 

 

Delicios ! 

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>