Coronita cu dulceata de visine si nuca

joi, 6 septembrie 2012 | Răspunde

Simplu, usor si delicios, pentru mic dejun sau cina, servit cu o cana de lapte proaspat…

Timp de pregatire: 170’

Ingrediente

200ml lapte

1 varf sare

1 lingura zahar

100g unt topit

1 ou (batut putin)

500g faina

1 plic drojdie uscata

Umplutura:

200g dulceata de visine

200g nuca macinata

2 linguri zahar

Pt glazura:

1 ou batut bine

1 lingura zahar tos

Mod de preparare

Pentru aluat, punem ingredientele exact in ordinea enumerata mai sus, in masina de paine. Apoi o setam pe programul de framantare si dospire, o lasam sa-si faca treaba si asteptam semnalul sonor, final J!.

Intre timp amestecam intr-un bol nuca macinata cu cele doua linguri de zahar si pregatim sa avem la indemana si dulceata de visine . Putem folosi orice dulceata dorim, singura conditie este sa aiba consistenta tare (sa nu fie apoasa, deoarece va curge)!

Cand aluatul este gata, il scoatem din masina de paine, pe planseta de lucru putin unsa si cu sucitorul intindem o foaie dreptunghiulara, de aprox 5cm grosime. Cu un cutit, repartizam  pe toata suprafata gem si presaram deasupra nuca cu zahar. Rulam aluatul cat mai strans apoi il asezam in tava “de guguluf” unsa in prealabil cu putin unt. Lasam cam 20’ sa creasca. Cu o foarfeca de bucatarie, crestam aluatul din loc in loc(vezi foto). Ungem cu oul batut si presaram zahar deasupra. Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 45’.

Taiem in felii si servim dupa ce se raceste !

Pofta buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>