Colac cu branza, sunca si leurda

vineri, 15 aprilie 2011 | Răspunde

Pufos, aromat, dulce-sarat e minunat la micul dejun impreuna cu un pahar de lapte, iaurt sau chiar simplu.

Ingrediente

 Pt aluat:

220ml lapte

1 lingurita sare

1 lingurita zahar

2 linguri ulei

500g faina

1 plic drojdie uscata

Pt. umplutura:

200g branza proaspata

2 oua

50g pasta de leurda

100g cascaval

200g jambon afumat (sunca)

Pt deasupra:

1 ou

1 lingura lapte

Seminte de susan

Mod de preparare

Aluatul l-am pregatit la masina de paine, am pus ingredientele in ordinea data si am setat-o pe framantare si dospire. Intre timp, am taiat jambonul in feliute cat mai subtiri. Am amestecat ouale, branza si pasta de leurda. Am dat cascavalul pe razatoarea mica.
Cand aluatul a fost gata, l-am intins pe planseta infainata, am presarat cascaval, am asezat feliile de jambon,  apoi am intins branza deasupra ( acum trebuia sa presar si restul de cascaval dar am uitat). Incepem sa pliem aluatul, vezi foto, apoi il intoarcem si cu o foarfeca de bucatarie il ciupum din loc in loc. 
Il asezam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt(eu nu am avut destula si am complectat cu folie de aluminiu), rasucim feliile astfel incat sa se vada umplutura si lasam 20-25’ sa creasca.
Intr-un bol batem oul cu laptele, ungem colacul bine si presaram seminte de susan. Punem la copt 45’, in cuptorul dinainte incalzit. Lasam sa se raceasca si-l feliem.

 Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>