Clatite cu pasta de dovleac

marți, 1 noiembrie 2011 | Răspunde

Usor si rapid de facut, cu o minunata aroma si  gust deosebit, ce ne re-aminteste ca a venit dinnou toamna !  :-D

Timp de preparare: 50 minute

Ingrediente

Aluat

1 ceasca pastade dovleac

1 ceasca lapte

1 ceasca apa mineral

2 linguri zahar

2 oua

1 lingura unt topit

un praf de sare

faina

Umplutura

zahar praf

scortisoara praf

dulceata/gem la alegere

frisca

2 linguri ulei, pt prajit

Mod de preparare

Amestecam bine, bine, ingredientele umede si la final adaugam faina, atat cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Punem aluatul optinut la rece pentru 15-30’. Intre timp amestecam intr-un bol separat, cateva linguri de zahar praf cu scortisoara.

Punem o tigaie de teflon la incins, o stropim/ungem foarte putin cu ulei si cu un polonic mic, luam din aluat si formam gramajoare care se vor intinde formand clatitele. Le coacem pe ambele parti, apoi le scoatem cu o paleta pe o farfurie si in locul lor, dar numai dupa ce stropim dinnou cu ulei, adaugam alt aluat si procedam la fel pana cand terminam de copt toate clatitele.

Clatitele fiervinti, in ordinea in care le scoatem din tigaie, le presaram din abundenta cu amestecul de zahar si scortisoara, apoi le suprapunem intr-un bol cu capac. Fiind fierbinti, zaharul se topeste instantaneu iar dulceata lui si aroma scortisoarei, patrund in fiecare clatita, iar combinatia  aceasta dovleac-scortisoara, da un gust aparte, un gust special !

Se pot servi ca atare sau dupa preferinta cu dulceata/gem la alegere si decorate cu frisca.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>