Clatite cu crema de branza si mure

duminică, 15 iulie 2012 | Răspunde

Stiti deja ca m-am inscris si eu la “Clatidiada blogurilor culinare” organizat de site-ul Gateste sanatos.ro si m-am laudat aici ca am primit tigaia FISSLER, de care m-am bucurat! Era timpul sa-i fac proba si desigur sa scriu cateva impresii despre calitatea acestui produs. As incepe cu faptul ca aceasta tigaie se incinge foarte repede, este usoara, datorita manerului ergonomic, este usor de manevrat, coace uniform, sant necesari doar 2-3 stropi de ulei pt fiecare clatita, deci cu certitudine pot afirma ca este o tigaie de calitate ! Va recomand sa achizitionati cu toata increderea produsele FISSLER !

Si acum :-D  va servesc cu clatite !
Timp de pregatire: 45’

 

 

Ingrediente

2 oua

25g zahar tos

1 lingurita extract de vanilie

250ml apa minerala/sifon

250g faina alba

1 praf de sare

Pt umplutura:

500g branza dulce de vaci

100g iaurt gras 10%

50g zahar praf

150g mure negre

Pt decor:

50g mure negre

50ml sirop de menta

Mod de preparare

Prima data pregatim aluatul de clatite astfel: spargem ouale intr-un bol de mixer, adaugam zaharul si vanilia si mixam pana-si dubleaza volumul. Adaugam apa minerala si sarea, apoi in ploaie cernem faina si amestecam cu o paleta pana o incorporam pe toata. Acoperim bolul cu o folie si dam aluatul la frigider pentru 15’.

Intre timp preparam crema de branza astfel: in bolul cu paleta al robotului de bucatarie, golim branza dulce, zaharul si iaurtul. Mixam cam 5’ apoi golim intrun vas si adaugam murele, dar lasam cateva pentru decor. Cu o paleta amestecam usor pana la omogenizare. Dam crema la rece pana cocem clatitele.

Incingem tigaia “Fissler”, stropip foarte putin cu ulei si ajutandu-ne de un polonic mic, adaugam aluatul in tigaie si o rotim usor ca acesta sa se imprastie pe toata suprafata tigaii. Dupa aprox 1-2 apar basicute la suprafata, acesta este momentul in care putem intoarce clatita si o mai lasam cam 1’ dupa care o scoatem pe o farfurie. Procedam la fel, pana terminam aluatul.

Lasam clatitele la racit si numai dupa aceia le umplem cu crema de branza. Ramane la aprecierea fiecaruia cata crema pune ? si cum impacheteaza clatita.

Mie imi place aceasta crema dulceaga si acrisoara in acelasi timp si de aceia nu ma “zgarcesc” cu umplutura, iar deasupra am stropit cu putin sirop de menta.

Pofta buna !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>