Clǎtite bǎnǎtene

vineri, 27 ianuarie 2012 | Răspunde

Mi s-a facut o pofta nebuna de niste clatite buneeeeeee, asa cum mancam numai la “Ana Lugojana”. Asa ca mi-am cumparat ingredientele ce-mi lipseau si am trecut la treaba. Au iesit niste clatite grozav de bune ! doriti si voi  :-D

Timp de pregatire: 90’

Ingrediente

Pt clatite:

2 oua

200ml lapte

400ml apa mineral sau sifon

1lingurita esenta vanilie

50g zahar praf

400g faina

Umplutura:

500g branza dulce

8 oua

2 lingurite zahar vanilat

350g smantana dulce

350g zahar

150g stafide

50g unt

Mod de preparare

Aluatul de clatite se face, mixand foarte bine ingredientele pt clatite, dupa care se prajesc rand pe rand in tigaia incinsa si stropita cu foarte putin ulei.Clatitele prajite pe ambele parti, le cladim una peste alta, pe o farfurie, pana terminam tot aluatul de prajit.

Intr-un bol, amestecam branza cu 2 oua intregi, 100g zahar, stafidele si 1 lingurita zahar vanilat.

Separam ouale, galbenusele le mixam cu 100g zahar si zaharul vanilat ramas, pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam smantana, amestecam bine si dam vasul, la o parte.

Umplem clatitele, rand pe rand, cu amestecul de branza, le impachetam si le asezam in tava unsa in prealabil cu unt. Deasupra lor repartizam restul de unt in bucatele.

Turnam peste clatite, crema de galbenusuri si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru 10’.

Intre timp, batem albusurile cu restul de zahar, pana bezeaua devine tare si se tine bine pe tel.

Scoatem tava cu clatite, intindem bezeaua deasupra si o dam dinnou la cuptor, la foc mic, pana bezeaua se caramelizeaza.

Se servesc ca atare, atat calde cat si reci.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>